Başkanın Mesajı
Kurumumuz

Başkanın Mesajı

Servet YILMAZ

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Merhabalar,

Üretim gücü ve sektörel çeşitliliğiyle ülkemiz ekonomisinin önemli bir merkezi olan Bursa’mızda bebe ve çocuk hazır giyimi sektörü son yıllarda tekstilin parlayan yıldızı oldu.

Bebe ve çocuk hazır giyim sektörü ülkemiz gelişiminin aynası durumunda diyebiliriz. Türkiye ne kadar büyür ve ileri giderse sektörümüz de o kadar gelişiyoruz. Aynı zamanda bizi diğer sektörlerden farklı kılan bir özelliğimiz de Bursa’nın ve ülkemizin ticari elçiliğini yapmamızdır. 

Kendi tasarımlarımızı, kendi markalarımızla üretiyor ve dünyaya satıyoruz. Bu, pek çok sektörde olmayan bir özellik. Tabii ki çok kıymetli, değerli ve büyük şirketlerimiz var. Üretimlerimiz “Made in Turkey” etiketiyle çocuklara giydiriliyor. Türkiye’nin bu alandaki imajını, dünyaya bizler yansıtıyoruz. Bu yüzden sektörümüzün daha fazla önemsenmesini ve desteklenmesini arzu ediyoruz. 

Son yıllarda özellikle tasarım ve koleksiyon hazırlama konusunda bebe-çocuk giyim sektörümüz çok önemli bir gelişme kaydetti. Bu sadece bizim başarımız değildir, ülkemizin gösterdiği büyüme performansının da bir yansımasıdır.

2003 yılında kurulan ve 20 yılını geride bırakan Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), bugün 200’ün üzerindeki meslektaşımızla önemli bir gücü temsil etmektedir.

Bu sektörde faaliyet gösteren firmalar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulan BEKSİAD, bugün sektör içerisinde çok etkin bir konuma gelmiştir.

Bu sektörü temsil eden meslektaşlarımızın başarısının sırrı, girişimcilik ruhunun ahlaki kurallarına sadık kalan yapısının hakka ve hukuka riayet eden, birbirini koruyup kollayan, sevgi, dostluk ve kardeşlik ruhuyla işlerini yapıyor olmalarıdır.

Bugün itibariyle ülkemizdeki bebe çocuk konfeksiyonu ihtiyacının yüzde 80’i Bursa’da üretilmektedir.

Vişne Ticaret Bölgesi diye adlandırdığımız bu bölgeye Fas’tan Gabon’a, İran’dan Kazakistan’a, Ukrayna’dan Romanya’ya kadar 3 kıtadan alıcılar gelmektedir. 

Yine bu sektörde Bursa’da 60-70 bin kişilik bir çalışan sayısından bahsedebiliriz.

BEKSİAD olarak, son dönemde Bursa Ticaret ve Sanayi Odamız ile olan işbirliğimiz de meyvelerini vermekte olup UR-GE projelerimiz sayesinde somut işbirlikleri ortaya çıkmaktadır.

Junioshow Fuarı’mız ise tam manasıyla bir başarı hikayesi durumundadır. Fuarın düzenlendiği tarihlerde dünya genelinden toptancılar adeta Bursa’ya akın etmektedir. 

Öte yandan, bugün Yeni Zelanda’dan Amerika’ya, Güney Afrika’dan Rusya’ya kadar onlarca ülkeye ürün satıyoruz. Aynı zamanda Amerika’dan Avrupa’ya, Asya’dan Afrika ülkelerine kadar dünyanın dört bir köşesinden alıcılar bölgemize gelmeyi sürdürüyor.

İşte böylesine önemli bir sektöre ve sektörün sözcüsü durumundaki BEKSİAD’a, Derneğimizin 11. Genel Kurulu’nda üyelerimizin teveccühü ile seçilerek Başkanlık yapıyor olmanın bilinci ve sorumluluğuyla görevimizin başındayız.

Büyük bir aile olan ve 20 yıllık bir geçmişe ulaşan BEKSİAD bu gururu bize yaşatırken, değerli üyelerimize ve sektörümüze en iyi hizmeti sunabilmek için Kurucu Başkanımızdan itibaren bütün başkanlarımızı, yönetim kurullarının değerli çalışmalarını örnek alıyoruz.

Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla birlikte bu onurlu görevi, derneğimizin değerleri, gelenekleri ve amaçları doğrultusunda yerine getirip, aldığımız bayrağı heyecan ve gayretle daha ileriye taşıma gayretindeyiz, ilk günkü heyecanla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlıyor, saygılarımızı sunuyoruz.

Servet YILMAZ
BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Haberler

BEKSİAD'ın birçok noktada sürdürdüğü projelere dair son gelişmeler.

Bizden Haberler
Bursa Valimiz Erol Ayyıldız’a Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulunduk
Bizden Haberler
Yönetimimiz Sektör Temsilcileri ile Görüştü
Bizden Haberler
Yönetimimiz KFA Yetkilileri İle Görüştü
Basın Odası
TRT Radyo 1’de Üreten Türkiye Programına Konuk Olduk

Çerez Politikası

Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır.